Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V súvislosti s tragickou nehodou pri Lubine obvinili 34-ročného muža

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Štyridsaťjedenročný vodič vozidla Kia Ceed utrpel pri dopravnej nehode zranenia nezlučiteľné so životom, tri osoby sa zranili ľahko.

Lubina 3. júla (TASR) - Polícia obvinila v súvislosti so sobotňajšou (2. 7.) tragickou nehodou pri Lubine v okrese Nové Mesto nad Váhom 34-ročného vodiča Seatu Leon z prečinu usmrtenia v súbehu s prečinom neposkytnutia pomoci. Zrážka dvoch osobných áut si vyžiadala život 41-ročného muža, ďalší traja ľudia sa ľahko zranili. Informovala o tom v nedeľu na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

K nehode došlo na ceste druhej triedy medzi Bzincami pod Javorinou a Starou Turou. "Vodič osobného motorového vozidla Seat Leon jazdil v smere od Starej Turej na Nové Mesto nad Váhom, keď z doposiaľ presne nezistených príčin pravdepodobne prešiel na rovnom úseku cesty do protismernej časti vozovky, kde v tom čase prechádzal vodič na vozidle Kia Ceed," opísali policajti.

Následne podľa nich došlo k zrážke vozidiel, vodič Seatu Leon na mieste nezotrval, neposkytol potrebnú pomoc zraneným osobám a z miesta nehody ušiel. "Policajti z Nového Mesta nad Váhom vodiča v rekordne krátkom čase, 20 minút po nehode, zadržali v obci Lubina. Následne s ním vykonali dychovú skúšku s negatívnym výsledkom. Zároveň vodičovi nariadili odber krvi a biologického materiálu na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok," doplnila polícia.

Štyridsaťjedenročný vodič vozidla Kia Ceed utrpel pri dopravnej nehode zranenia nezlučiteľné so životom, tri osoby sa zranili ľahko.

Policajný vyšetrovateľ po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov spracuje podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Na rozhodnutie si 34-ročný muž počká v cele policajného zaistenia. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov," dodali policajti.

Na mieste zasahovali štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Nového Mesta nad Váhom s dvoma kusmi techniky, uviedlo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ v Trenčíne.