Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Prievidzi chytila polícia dvoch opitých kolobežkárov

Ilustračné foto. Foto: TASR - KR PZ v Bratislave

S oboma mladíkmi spísali policajti správu o výsledku objasňovania priestupku.

Prievidza 8. októbra (TASR) – Policajti železničnej polície z Prievidze v priebehu pár minút pri bežnej cestnej kontrole odhalili dvoch mladíkov, ktorí jazdili po Prievidzi na elektrickej kolobežke v podnapitom stave. O tom, akú sankciu dostanú, rozhodne dopravný inšpektorát. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

Prvého z mladíkov kontrolovali železniční policajti na Ulici A. Hlinku. Podľa štýlu jazdy mali podozrenie, že môže byť pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok. „Dvadsaťdvaročný muž sa podrobil dychovej skúške s výsledkom merania 0,56 mg/l, čo predstavuje 1,17 promile alkoholu. Policajti mu ďalšiu jazdu s kolobežkou zakázali," uviedla polícia.



Ďalšieho mladíka, ktorý jazdil na elektrickej kolobežke potúžený alkoholom, zastavili železniční policajti preto, lebo spôsob jazdy, akým na kolobežke išiel, nebol celkom v poriadku. „Toto ich podozrenie potvrdila dychová skúška. Dvadsaťtriročný muž nafúkal 0,65 mg/l, čo predstavuje 1,33 promile alkoholu. Aj v tomto prípade mu policajti jazdu zakázali," doplnila polícia.

S oboma mladíkmi spísali policajti správu o výsledku objasňovania priestupku. O tom, akú sankciu dostanú, rozhodne správny orgán na príslušnom dopravnom inšpektoráte.