Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Polícia evakuovala nákupné centrum v Bratislave, nahlásili tam bombu

Na snímke policajné hliadky pred budovou obchodného centra Aupark, v ktorej bola nahlásená bomba, archívna snímka. Foto: TASR/Jakub Kotian

Jeho priestory prehľadali psovodi so služobnými psami, bombu však nenašli.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Polícia v stredu evakuovala nákupné centrum na Einsteinovej ulici v Bratislave, nahlásili tam bombu. Jeho priestory prehľadali psovodi so služobnými psami, bombu však nenašli. Vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci šírenia poplašnej správy. Na sociálnej sieti o tom informovala Polícia SR.

Pripomenuli, že preverujú hodnovernosť každého prijatého oznámenia. Na miesto oznamu sú vysielané hliadky Policajného zboru SR podľa druhu a povahy oznámenia. "Policajti nemôžu predpokladať, či prijaté oznámenie je pravdivé, alebo oznamovateľ vedome oznámil nepravdivé informácie. Pri preverovaní nepravdivého oznámenia sú tak všetky sily a prostriedky vynaložené zbytočne a policajti by tak mohli byť na mieste, kde je ich prítomnosť naozaj potrebná, alebo byť nablízku človeku, ktorý pomoc skutočne potrebuje," komentovali.

Zdôraznili, že úmyselné oznámenie nepravdivých informácií Policajnému zboru SR je trestným činom a využitím technologických prostriedkov je možné odhaliť oznamovateľa, ktorý sa bude musieť za svoje konanie zodpovedať.

Za vedomé oznámenie nepravdivej poplašnej správy Policajnému zboru a spôsobenie nebezpečenstva vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva, hrozí obvinenému v prípade preukázania viny v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.