Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia hľadá muža, ktorý mal seniorku pripraviť o 10.000 eur

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Podvodník sa mal poškodenej predstaviť ako pracovník kriminálnej polície.

Bratislava 30. marca (TASR) - Bratislavskí policajti hľadajú muža, ktorý mal seniorku pripraviť o 10.000 eur. Žiadajú verejnosť o pomoc pri jeho stotožnení. Prezídium Policajného zboru o tom informovalo na sociálnej sieti.

Podvodník sa mal poškodenej predstaviť ako pracovník kriminálnej polície. "Oznámil jej, že sledujú určité osoby, ktoré chcú ju a jej manžela okradnúť. Zo strachu o svoj majetok a dôverou, že falošný policajt jej chce pomôcť, poškodená postupovala podľa jeho pokynov. Vybrala v banke hotovosť vo výške 10.000 eur, ktoré v obálke skryla na dohodnutom mieste," priblížila polícia.

V tejto súvislosti žiada verejnosť o pomoc pri stotožnení muža, ktorého video zverejnila na sociálnej sieti. "V prípade, ak disponujete informáciami o osobe na videu alebo skutočnosťami súvisiacimi s prípadom. Kontaktovať nás môžete na bezplatnom čísle polície 158 alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení. Prípadne nám napíšte formou správy na FB profile Polícia SR - Bratislavský kraj," dodala.