Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Polícia hľadá podvodníkov, ktorí mali pripraviť seniorku o 5000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Seniorka súhlasila so zaplatením 5000 eur. S neznámym páchateľom sa dohodla, že mu ich odovzdá vo vchode svojho trvalého bydliska.

Bratislava 12. októbra (TASR) - Policajti hľadajú podvodníkov, ktorí mali v lete pripraviť seniorku o 5000 eur. Žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní. Na sociálnej sieti to uviedla bratislavská polícia.

Neznámi páchatelia chceli od ženy 12.000 eur. Najskôr ju kontaktoval muž, ktorý sa predstavil ako lekár. "Oznámil jej, že jej synovec mal dopravnú nehodu, pri ktorej došlo k zraneniu dieťaťa, a v rámci mimosúdneho vyrovnania je potrebné zaplatiť 12.000 eur," doplnila polícia.

Seniorka súhlasila so zaplatením 5000 eur. S neznámym páchateľom sa dohodla, že mu ich odovzdá vo vchode svojho trvalého bydliska. "Následne obálku s peniazmi odovzdala neznámej osobe ženského pohlavia, ktorá po prevzatí peňazí odišla na neznáme miesto," ozrejmila polícia.

V tejto súvislosti žiada verejnosť o pomoc pri stotožnení ženy, ktorej fotografie zverejnila na sociálnej sieti. "V prípade akýchkoľvek informácií o osobách a skutočnostiach súvisiacich s prípadom nám oznámte na bezplatnom čísle polície 158 alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení, prípadne formou správy na profile na sociálnej sieti Polícia SR – Bratislavský kraj," dodala.