Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia hľadá svedkov nehody nákladného auta pri obci Lacková

Snímka z miesta nehody Foto: TASR - KR PZ v Prešove

Počas dopravnej nehody nedošlo k zraneniu osôb. Dychová skúška u vodiča vozidla nákladného auta bola s negatívnym výsledkom.

Stará Ľubovňa 6. júna (TASR) - Polícia hľadá svedkov dopravnej nehody nákladného auta, ku ktorej došlo minulý týždeň v stredu (31. 5.) v okrese Stará Ľubovňa okolo 15.20 h. Informoval o tom krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik s tým, že prípad vyšetrujú policajti z dopravného inšpektorátu v Starej Ľubovni.

Džobanik uviedol, že nákladné vozidlo spolu s prívesom prevážalo zelené kontajnery naplnené železným odpadom. Pri obci Lacková v smere od obce Hniezdne mu z vedľajšej cesty od Lackovej vyšlo doposiaľ nestotožnené vozidlo. Išlo o traktor JCB žltej farby, ktoré viedol neznámy vodič. "Pri zaradení malo prejsť ľavými kolesami za stredovú čiaru, pričom vodič nákladného auta strhol volant doprava ku krajnici, aby zabránil zrážke. S prívesom však zišiel mimo vozovku, príves sa rozkolísal a prevrátil. Z prívesu odpadol kontajner s nákladom a zničil zvodidlá," priblížil hovorca. Nestotožnené vozidlo následne odišlo z miesta preč na obec Hniezdne. Počas dopravnej nehody nedošlo k zraneniu osôb. Dychová skúška u vodiča vozidla nákladného auta bola s negatívnym výsledkom. Celkové škody boli vyčíslené na 2500 eur.

"Polícia žiada vodičov, ktorí v tom čase prechádzali daným úsekom a boli svedkami tejto dopravnej nehody, aby informácie k neznámemu vozidlu, priebehu nehody alebo akékoľvek iné informácie k tejto dopravnej nehode oznámili na príslušnom Okresnom dopravnom inšpektoráte, prípadne na čísle 158 alebo aj oficiálnom profile Policajného zboru na sociálnej sieti," dodal Džobanik.