Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

OBOHATILI SA: Klampiari si za prácu pýtali neúmerne vysokú sumu peňazí

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Polícia v tejto súvislosti vyzýva najmä starších občanov, aby boli pri kontakte s cudzími osobami maximálne obozretní a nevpúšťali ich do svojich domov.

Galanta 16. novembra (TASR) - O niekoľko tisíc eur prišli seniori v okrese Galanta zásluhou skupiny mužov, ktorí ponúkali za výhodnú cenu klampiarske práce. Po ich dokončení si však za prácu a materiál vypýtali neúmerne viac, ako bolo dohodnuté. Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre zločin podvodu spolupáchateľstvom, za ktorý hrozí trest odňatia slobody až na desať rokov. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

"Seniori tak namiesto toho, aby ušetrili, prišli o peniaze," uviedla. Prípady prevzali policajti kriminálnej polície v Galante. Po zistení všetkých skutočností nie je vylúčená ani zmena alebo doplnenie právnej kvalifikácie.

Polícia v tejto súvislosti vyzýva najmä starších občanov, aby boli pri kontakte s cudzími osobami maximálne obozretní a nevpúšťali ich do svojich domov. "K prípadnej komunikácii si vždy radšej zavolajte ďalšiu osobu, ktorej dôverujete, či už pôjde o príbuzného alebo dobrého známeho. Ak nemáte komu zavolať, kontaktujte pracovníkov obecného úradu. Ak máte podozrenie, že by mohlo ísť o podvod, neváhajte ihneď kontaktovať políciu na bezplatnom čísle 158," doplnila hovorkyňa.