Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Košickí colníci našli v kamióne troch Maročanov

Na snímke traja Maročania, ktorých našli pri kontrole kamióna príslušníci Finančnej správy Colného úradu Košice – Haniska, 14. júla 2021. Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky

Migranti absolvovali test na nový koronavírus.

Košice/Bratislava 14. júla (TASR) – Príslušníci Finančnej správy Colného úradu Košice – Haniska našli pri kontrole kamióna z Bosny a Hercegoviny v prednej časti prívesu troch štátnych príslušníkov Maroka. Chceli sa dostať do západnej Európy.

Migranti prejavili podľa polície vôľu požiadať o udelenie azylu na území SR. Košickí policajti ich odovzdali na Oddelenie azylu Policajného zboru v Humennom. Polícia SR o tom informuje na sociálnej sieti.

Migranti podľa polície vycestovali z domovskej krajiny letecky do Istanbulu. Odtiaľ peši prekročili hranicu medzi Tureckom a Gréckom, pričom jeden z nich hranicu prekročil po mori v člne. Ďalej pokračovali peši do Albánska, následne do Čiernej Hory a Bosny a Hercegoviny. Túto trasu prešli každý osobitne, stretli sa až v Bosne a Hercegovine, kde nastúpili do kamióna.

„Kamión vyšiel z Bosny a Hercegoviny, cez Chorvátsko a Maďarsko do Slovenskej republiky. Trasu si kontrolovali pomocou GPS v mobile. Cudzinci sa chceli dostať do západnej Európy," uviedli policajti. Dodali, že migranti absolvovali test na nový koronavírus.