Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Maďarská polícia prenasledovala auto s migrantmi až do Bratislavy

Policajné foto zo zásahu. Foto: Polícia SR - Bratislavský kraj

Vo vozidle našli dvoch migrantov, ktorí hliadke uviedli, že pochádzajú z Turecka.

Bratislava 11. januára (TASR) - Maďarskí policajti prenasledovali v utorok ráno unikajúce auto z Maďarska na Slovensko. Podarilo sa im ho zastaviť na Hodonínskej ulici v Bratislave. Vodiča, občana Ukrajiny, obmedzili na osobnej slobode. Policajti vo vozidle následne našli dvoch migrantov, ktorí hliadke uviedli, že pochádzajú z Turecka. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Dnes krátko pred 7.30 h sme prijali od policajtov Maďarskej republiky informáciu o prenasledovaní unikajúceho motorového vozidla značky Škoda Octavia, ktoré prenasleduje hliadka maďarských policajtov. Vozidlo odmietlo zastaviť na opakované výzvy policajtov a smerovalo na územie Slovenska. Po prejdení hraničného priechodu Čunovo – Rajka vozidlo smerovalo do obce Rusovce, odkiaľ prešlo znovu na diaľnicu D2 a vo vysokej rýchlosti smerovalo do Malaciek. Na úrovni mestskej časti Lamač vozidlo zišlo z diaľnice a následne na Hodonínskej ulici bolo vozidlo hliadkou Maďarskej polície zastavené," priblížil priebeh udalosti Szeiff.

Policajné foto zo zásahu.
Foto: Polícia SR - Bratislavský kraj


Migrantov odovzdali cudzineckej polícii. Počas prenasledovania unikajúceho vozidla sa nikto nezranil, pri zastavení auto poškodilo zvodidlá na Hodonínskej ulici. "Presná výška spôsobenej škody je v tomto prípade predmetom následného dokazovania," uzavrel hovorca.