Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Malá cyklistka skončila po nehode v Spišskej Novej Vsi v nemocnici

Snímka z miesta nehody. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj

V blízkosti benzínového čerpadla narazila vodička do cyklistky, ktorá viedla detský bicykel cez cestu po priechode pre cyklistov

Spišská Nová Ves 20. októbra (TASR) – Dopravná nehoda v Spišskej Novej Vsi si vyžiadala zranenia deväťročnej cyklistky, ktorá so zlomeninami skončila v nemocnici. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová s tým, že nehoda sa stala v pondelok popoludní v meste na Elektrárenskej ulici.

„Podľa doterajších zistení 45-ročná vodička, ktorá viedla vozidlo v smere jazdy na Gorkého ulicu, sa pravdepodobne nedostatočne venovala vedeniu vozidla a nesledovala situáciu v cestnej premávke. V blízkosti benzínového čerpadla narazila do cyklistky, ktorá viedla detský bicykel cez cestu po priechode pre cyklistov,“ uviedla hovorkyňa.

Ako priblížila, cyklistka pri nehode utrpela zranenia, z ktorých sa bude liečiť niekoľko týždňov. Vodička sa podľa slov Mésarovej nezranila a dychová skúška bola u nej negatívna. Škoda na vozidle aj bicykli bola predbežne vyčíslená na 600 eur.

Poverený príslušník Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti a miera zavinenia sú podľa hovorkyne predmetom ďalšieho vyšetrovania.