Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Polícia minulý týždeň prichytila v Košickom kraji 29 opitých vodičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Prichytili napríklad aj vodiča, ktorý mal v dychu 2,69 promile alkoholu.

Košice 16. novembra (TASR) – Policajti v Košickom kraji počas minulého týždňa odhalili 29 opitých vodičov, 14 z nich "nafúkalo" viac ako jedno promile. Štyria vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Prichytili napríklad aj vodiča, ktorý mal v dychu 2,69 promile alkoholu. Kontrolovali ho v nedeľu (14. 11.) ráno v košickej mestskej časti Krásna. Pod vplyvom alkoholu bol aj vodič nákladného auta z okresu Spišská Nová Ves. V piatok (12. 11.) okolo poludnia cúval k prístupovej ceste vedúcej ku garážam za jedným z obytných domov. Zachytil pritom časť auta, ktoré stálo na parkovisku. "Ryha v laku, ktorú spôsobil na VW Passat, neunikla oku mestských policajtov, ktorí ho podrobili dychovej skúške. Jej pozitívny výsledok, 3,17 promile v dychu, potvrdila aj dychová skúška, ktorej ho potom podrobili spišskonovoveskí policajti. Jej výsledok bol 2,63 promile," uviedla Ivanová.

Pripomenula, že všetci vodiči, ktorých policajti podrobili dychovej skúške a jej výsledok bol pozitívny, boli eskortovaní do cely policajného zaistenia a boli obvinení z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia bude v kontrolách na cestách podľa Ivanovej pokračovať i naďalej.