Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

OPITÝ MOTORKÁR: Vranovčan unikal pred políciou na neoznačenej motorke

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Policajti pri kontrole zistili, že mladík nie je držiteľom vodičského oprávnenia, dychová skúška na požitie alkoholu uňho tiež preukázala hodnotu takmer 1,5 promile.

Vranov nad Topľou 25. januára (TASR) – Obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 21-ročný muž z mesta Vranov nad Topľou, ktorý z pondelka (24. 1.) na utorok v noci riadil neoznačený motocykel pod vplyvom alkoholu. Ako TASR informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, Vranovčan, ktorý nie je držiteľom vodičského oprávnenia, sa snažil policajnej hliadke ujsť.

Policajná hliadka si mladého Vranovčana jazdiaceho na motorke bez evidenčného čísla, bez predpísaného osvetlenia a riadne upevnenej ochrannej prilby všimla o polnoci na sídlisku Okulka. "Vodič na znamenie polície na zastavenie nereagoval, práve, naopak, začal na motorke zrýchľovať, snažil sa ujsť. Z miestnej komunikácie zišiel na poľnú cestu, kde spadol z motorky a ukryl sa v lesnom poraste," priblížila Ligdayová.

Policajti pri kontrole zistili, že mladík nie je držiteľom vodičského oprávnenia, dychová skúška na požitie alkoholu uňho tiež preukázala hodnotu takmer 1,5 promile. Vranovčan skončil v cele policajného zaistenia.