Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Po Moldavcovi pátrali pri hraniciach s Ukrajinou aj so služobným psom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Policajti vydali cudzincovi rozhodnutie o administratívnom vyhostení a uložili mu zákaz vstupu na územie SR a ostatných členských štátov EÚ na dobu troch rokov, uviedla Kopernická.

Lekárovce 27. decembra (TASR) – Moldavca bez cestovných dokladov zadržali hraniční policajti 22. decembra v katastrálnom území obce Lekárovce v okrese Sobrance. Do pátracej akcie po nelegálnom migrantovi pri slovensko-ukrajinských hraniciach zapojili i služobného psa. TASR o tom informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

Moldavca mali pri neoprávnenom prekročení hranice nasnímať kamery. Po jeho vypátraní ho hraničiari z Maťovských Vojkoviec predviedli na oddelenie, pričom postupovali v súlade s protipandemickými opatreniami. Vykonaný RT-PCR test uňho preukázal negatívny výsledok.

"Policajti vydali cudzincovi rozhodnutie o administratívnom vyhostení a uložili mu zákaz vstupu na územie SR a ostatných členských štátov EÚ na dobu troch rokov. Zároveň mu vydali rozhodnutie o zaistení na účel vrátenia podľa medzinárodnej zmluvy," doplnila Kopernická s tým, že hraničiari Moldavca odovzdali svojim ukrajinským kolegom 23. decembra.