Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Muž našiel flautu vo vlaku, miesto vrátenia majiteľke ju dal na bazár

Ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

Železniční policajti muža identifikovali a ten sa im pri následnom výsluchu dobrovoľne priznal.

Bratislava 30. januára (TASR) – Bratislavskí železniční policajti objasnili trestný čin zatajenia veci, v tomto prípade zabudnutý kufor cestujúcej, ktorá išla vlakom smerom zo Žiliny do Nového Mesta nad Váhom. V kufri sa okrem oblečenia nachádzala aj flauta v hodnote viac ako 6000 eur.

Zabudnutý kufor našiel pracovník upratovacej služby, ktorý si ho prisvojil a flautu ponúkal prostredníctvom internetového bazáru na predaj. "Otec majiteľky flauty tento inzerát našiel a nadviazal s predávajúcim komunikáciu. Pri bližšej komunikácií s páchateľom sa utvrdil v tom, že ide o dcérinu flautu, avšak predávajúci sa po čase odmlčal," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

Železniční policajti muža identifikovali a ten sa im pri následnom výsluchu dobrovoľne priznal. Muž však medzitým flautu odovzdal do jednej zo záložní v centre Bratislavy, kam si ju policajti prišli vyzdvihnúť.

"Flautu následne odovzdali jej majiteľke. Muž, ktorý si tento kufrík prisvojil, v súčasnosti už čelí obvineniu z trestného činu. V prípade preukázania viny pred súdom, mu za toto konanie hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok," spresnila Šimková.