Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

CHCEL POMSTU: Muž pre zlý vývoj fondov polial bankomat lepidlom

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Muž nakoniec skončil v putách a s lepidlom na rukách sa policajtom priznal.

Piešťany 16. novembra (TASR) - Muža, ktorý v Piešťanoch poškodzoval bankomat, stíha polícia pre prečin poškodzovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. Spúšťačom jeho konania, keď v nákupnom centre polial zariadenie lepidlom, mal byť zlý vývoj fondov. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

"Muža z okresu Hlohovec vo veku 47 rokov prichytili priamo pri čine začiatkom novembra pracovníci bezpečnostnej služby. Na kamerových systémoch nákupného centra si všimli, že v podvečerných hodinách poškodzoval bankomat. Lepidlom polial čítačku kariet a znehodnotil ho. O pár minút neskôr tou istou látkou polial klávesnicu bankomatu," opísala hovorkyňa.

Muž nakoniec skončil v putách a s lepidlom na rukách sa policajtom priznal. Hoci v prípade fondov išlo o dočasný stav, svoje úspory z banky vybral a prichystal takúto "pomstu". "Za posledné obdobie polícia eviduje aj ďalšie podobné prípady, z ktorých by mohol byť podozrivý práve tento muž," doplnila Linkešová. Obvineného muža stíhajú piešťanskí policajti na slobode. Súd ho môže za tento skutok odsúdiť na jeden až päť rokov odňatia slobody.