Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

KRÁDEŽ V KAŠTIELI: Muž vzal časti z koncertného krídla aj varnú dosku

Páchateľ podľa polície niekedy v období od 26. novembra do 3. decembra vošiel na pozemok kaštieľa, prekonal uzamknutie vchodových dverí a vošiel do jeho vnútorných priestorov. Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páchateľ podľa polície niekedy v období od 26. novembra do 3. decembra vošiel na pozemok kaštieľa, prekonal uzamknutie vchodových dverí a vošiel do jeho vnútorných priestorov.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Polícia vyšetruje okolnosti krádeže vlámaním v obci Veľký Biel v okrese Senec. Doposiaľ neznámy páchateľ mal v kaštieli zapísanom v zozname národných kultúrnych pamiatok SR odcudziť niekoľko predmetov. Spôsobil tak škodu vo výške 7500 eur. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na desať rokov. Bratislavskí policajti o tom informujú na sociálnej sieti.

Páchateľ podľa polície niekedy v období od 26. novembra do 3. decembra vošiel na pozemok kaštieľa, prekonal uzamknutie vchodových dverí a vošiel do jeho vnútorných priestorov. "Tam odcudzil z priestorov koncertnej sály mosadzné časti historického čembala a časti z koncertného krídla, z ďalších miestností varnú dosku a pákovú batériu," priblížili policajti.