Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

TO SA ČASTO NEVIDÍ, Ukrajinec nafúkal 3,21 promile

Rekordmanom medzi vodičmi, ktorí v uplynulom týždni jazdili v trnavskom regióne pod vplyvom alkoholu, sa stal 37-ročný Ukrajinec. Foto: TASR – KR PZ v Trnave

S alkoholom v krvi jazdili aj 47-ročný muž, ktorému v meste Sládkovičovo v okrese Galanta namerali 1,56 promile, a 43-ročná žena v Hlohovci, ktorej tester ukázal 1,31 promile.

Trnava 26. apríla (TASR) – Rekordmanom medzi vodičmi, ktorí v uplynulom týždni jazdili v trnavskom regióne pod vplyvom alkoholu, sa stal 37-ročný Ukrajinec. Pri kontrole v sobotu v podvečerných hodinách na Hlbokej ulici v Trnave mu hliadka namerala 3,21 promile alkoholu. Policajti mu ihneď zadržali vodičský preukaz a následne ho previezli do cely policajného zaistenia. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

„Ďalšou nezodpovednou bola 41-ročná žena, ktorá v piatok (23. 4.) v noci nezvládla riadenie medzi obcami Šúrovce a Dolné Zelenice v okrese Hlohovec. S autom VW Bora dostala pri prejazde pravotočivej zákruty šmyk, cez protismer zišla z cesty a nakoniec skončila v poli, s autom na streche. Pri kontrole policajti zistili, že žena má v dychu viac ako dve promile. Z nehody vyviazla bez zranení, ale s obmedzenou osobnou slobodou," dodala hovorkyňa.

S alkoholom v krvi jazdili aj 47-ročný muž, ktorému v meste Sládkovičovo v okrese Galanta namerali 1,56 promile, a 43-ročná žena v Hlohovci, ktorej tester ukázal 1,31 promile. „Všetkých štyroch vodičov policajti obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za jazdu nad jedno promile alkoholu hrozí vodičovi trest odňatia slobody na jeden rok," doplnila Antalová.