Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na juhu Slovenska objavili dva jelene s odrezanými hlavami

Na cenzurovanej snímke bezhlavé telo jeleňa, ktoré našli na juhu Slovenska. Foto: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj

V oboch prípadoch bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu pytliactva, za ktoré hrozí páchateľovi v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na dva roky.

Lučenec/Veľký Krtíš 4. októbra (TASR) – Dva usmrtené jelene európske s odrezanými hlavami boli počas minulého týždňa nájdené v okresoch Lučenec a Veľký Krtíš. Ako na sociálnej sieti informovalo Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Banskej Bystrici, pravdepodobne ide o prácu pytliakov.

„Prvý prípad sa objavil minulý týždeň na kukuričnom poli medzi obcami Gregorova Vieska a Podrečany. Jeleň bol usmrtený, bola mu odrezaná hlava a zvyšok bol ponechaný na poli," priblížila polícia s tým, že išlo o samca staršieho ako šesť rokov.

Rovnaký scenár sa zopakoval aj v katastri obce Čelovce, kde v nedeľu objavili pozostatky 5-ročného jeleňa. Podľa polície sú oba prípady výsledkom práce pytliakov, ktorí takýmto spôsobom počas obdobia jelenej ruje zbierajú nelegálne trofeje.

„V oboch prípadoch bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu pytliactva, za ktoré hrozí páchateľovi v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na dva roky," uviedla polícia. Akékoľvek informácie, ktoré pomôžu pri vyšetrovaní oboch prípadov, môže verejnosť polícii poskytnúť na telefónnom čísle 158.