Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Pre zápas Spartak Trnava a Slovan Bratislava v Trnave uzavrú ulicu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Bezpečnostné opatrenia a s tým súvisiace dopravné obmedzenia budú prispôsobené aktuálnej operatívnej situácii a čas uzavretia sa preto môže zmeniť.

Trnava 15. októbra (TASR) - Polícia sa pripravuje na ďalší rizikový zápas medzi futbalovými klubmi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava, ktorý je naplánovaný v rámci Fortuna ligy na nedeľu (17. 10.) so začiatkom o 17.00 h v Trnave. Policajné opatrenia budú prebiehať počas celého dňa, informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

"Na zabezpečenie verejného poriadku vyčlenil veliteľ opatrení v uliciach mesta Trnava niekoľko desiatok policajtov najmä zo služieb poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície. Pripravené zasiahnuť budú aj špeciálne útvary, policajti z odboru kynológie a hipológie s koňmi a v zálohe bude pripravené aj vodné delo," uviedla.

Aby polícia zabezpečila verejný poriadok, musí predbežne od 15.00 h a po skončení zápasu približne o 19.00 h uzatvoriť Kollárovu ulicu. Obyvateľom Podjavorinskej ulice bude umožnený vjazd mimo Kollárovej ulice. Bezpečnostné opatrenia a s tým súvisiace dopravné obmedzenia budú prispôsobené aktuálnej operatívnej situácii a čas uzavretia sa preto môže zmeniť.

"Zároveň upozorňujeme návštevníkov futbalového zápasu, že do priestorov štadióna bude zo strany organizátora prebiehať kontrola protipandemických opatrení a zápas bude riešený v režime OTP,"
upozornila hovorkyňa. Polícia fanúšikov a návštevníkov futbalového stretnutia žiada, aby sa vyhli nešportovému správaniu, nevyvolávali zbytočné provokácie, aby nemusela zasahovať.