Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Nadrogovaný vodič tancoval v lese, tvrdil, že je elf a pán sveta

Psychotropné látky zachytené trenčianskou políciou 7.októbra 2022 Foto: Facebook Polícia SR - Trenčiansky kraj

Polícia mladému vodičovi zadržala vodičský preukaz a začala trestné stíhanie za drogovú trestnú činnosť.

Trenčín 7. októbra (TASR) – Motorizovaná hliadka trenčianskej polície spozorovala ráno na Hasičskej ulici špinavý automobil jazdiaci zo strany na stranu. Polonahý a bosý vodič jazdil pod vplyvom návykovej látky. Informovala o tom trenčianska polícia na sociálnej sieti.

Po zastavení automobilu z neho vystúpil 18-ročný mladík, na sebe mal iba tepláky a bol bosý. Dychová skúška bola negatívna, priznal sa k užitiu psychotropných látok. "Policajtom povedal, že ide z lesa, kde celý čas tancoval a že je elf. Policajti ho po zákonnom poučení vyzvali, aby sa podrobil lekárskemu vyšetreniu, čomu mladý vodič vyhovel. Výsledky orientačného skríningového vyšetrenia vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne boli pozitívne na THC," informovala polícia s tým, že policajtom vydal tri vrecúška s marihuanou.

Policajti následne mladému vodičovi zadržali vodičský preukaz a zakázali mu ďalšiu jazdu. Mladíkovi zadržanie vodičského preukazu, ktorý má od januára tohto roka, však neprekážalo, policajtom s úsmevom povedal, že je pán sveta a nič neľutuje.

V nemocnici mu odobrali biologický materiál na bližšie skúmanie, ktoré určí, či sa dopustil priestupku alebo trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia začala trestné stíhanie za drogovú trestnú činnosť.