Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

PORIADNA NAHÁŇAČKA: Vozidlo nezastavili ani varovné výstrely

Na policajnej snímke zastavená dodávka s migrantmi. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Vodič v úniku pokračoval a v bezprostrednej blízkosti policajného vozidla zo svojho vozidla vyskočil.

Bratislava 13. apríla (TASR) - Bratislavskí policajti v stredu našli v dodávke smerujúcej z Maďarska 15 migrantov. Vodiča sa podarilo zadržať a obmedziť na osobnej slobode až po naháňačke. Nezastal ani po varovných výstreloch, neskôr z vozidla vyskočil. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Policajné hliadky spozorovali vozidlo Citroën Jumper, ktoré malo podľa oznámenia prevážať migrantov, krátko predpoludním na diaľnici D2 v úseku asi desať kilometrov pred hraničným priechodom s Českou republikou.

"Dopravní policajti vozidlo začali prenasledovať, avšak na opakované výzvy na zastavenie vodič nereagoval a v úteku pokračoval. Vodič v jazde vysokou rýchlosťou po diaľnici v smere na územie Českej republiky ohrozoval nielen svoj život a zdravie, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky," priblížil hovorca.

Vodič nereagoval ani na varovné výstrely. V úniku pokračoval a v bezprostrednej blízkosti policajného vozidla zo svojho vozidla vyskočil. "Vozidlo Citroën v dôsledku tohto konania narazilo do policajného vozidla, ktoré poškodilo. Vodič sa dal na útek z miesta a smeroval do blízkeho lesa," uviedol Szeiff. Policajti z Malaciek muža prenasledovali aj v lese, kde sa ho podarilo zadržať a obmedziť na osobnej slobode. Migrantov odovzdali cudzineckej polícii.