Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Michalovciach zomrela 6-ročná cyklistka, hľadajú sa svedkovia nehody

Pri Michalovciach prišla pri dopravnej nehode o život 6-ročná cyklistka. Michalovce, 16. augusta 2018 Foto: Polícia SR

Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

Michalovce 16. augusta (TASR) - Pri dopravnej nehode, ktorá sa stala v stredu (15.8.) krátko pred 11.00 h v Michalovciach, prišla o život 6-ročná cyklistka. Polícia žiada verejnosť o pomoc pri objasňovaní tejto kolízie.

"Podľa doterajších zistení vodič (85) z Michalovského okresu viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fabia po Sládkovičovej ulici v smere na Hollého ulicu, kde na križovatke s Partizánskou ulicou došlo k zrážke so 6-ročnou cyklistkou, ktorá viedla bicykel po priechode pre chodcov v smere do centra mesta. Po zrážke vozidla s bicyklom cyklistka spadla na vozovku," informovala vo štvrtok košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová s tým, že utrpela ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

Vodič bol podľa jej ďalších slov podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. "Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti dopravnej nehody, ako i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru dopravy," doplnila.

Polícia zároveň žiada verejnosť o pomoc pri objasňovaní tejto nehody a žiada svedkov, ktorí sa v uvedenom čase nachádzali v blízkosti miesta udalosti, respektíve videli jej priebeh, aby sa prihlásili osobne na oddelení dopravných nehôd Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach na ulici Hollého 46, prípadne telefonicky na číslach 0961 723 510 alebo 158.