Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hraničiari zadržali nelegálnych migrantov pár metrov za hranicou

Ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

Išlo o dvoch Alžírčanov a jedného Kazacha.

Sobrance 22. novembra (TASR) – Troch cudzincov bez cestovných dokladov zadržali v uplynulých dňoch hraničiari neďaleko ukrajinsko-slovenskej hranice po tom, čo ich vstup na územie Slovenska mimo hraničné priechody zaznamenali monitorovacie kamery. Ako TASR informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická, išlo o dvoch Alžírčanov a jedného Kazacha. Policajti ich zaistili v okrese Sobrance neďaleko hranice.

Dve neznáme osoby prekračujúce schengenskú hranicu nasnímali monitorovacie kamery v utorok 16. novembra vo večerných hodinách. "Krátko po incidente kontrolovali policajti so služobným psom v blízkosti vonkajšej hranice, približne 300 metrov od hranice v katastrálnom území obce Záhor, dvoch štátnych príslušníkov Alžírska bez cestovných dokladov," priblížila Kopernická. Kazacha zadržali hraniční policajti v stredu 17. novembra približne 120 metrov od štátnej hranice v katastrálnom území obce Nižné Nemecké.

"Policajti vydali predvedeným cudzincom rozhodnutie o administratívnom vyhostení s uloženým zákazom vstupu na územie SR a všetkých členských štátov EÚ na dobu troch rokov," doplnila hovorkyňa s tým, že všetkých troch zadržaných cudzincov odovzdali hraničiari v piatok 19. novembra príslušníkom Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny.