Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Neopatrnosť stála Sninčana viac ako 2000 eur, zmizli mu z účtu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Muž cez link v správe napísal všetky potrebné údaje od svojho bankového účtu. O niekoľko hodín mu z jeho účtu bola stiahnutá suma 500 eur, potom opäť 500 eur, 526 eur a nakoniec opäť suma 526 eur.

Snina 28. februára (TASR) - Trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávnené vyrobenie a používanie platobného prostriedku a vo veci trestného činu podvodu vedie polícia v Humennom. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Humennom Jana Ligdayová, poškodeným je 34-ročný muž zo Sniny, ktorému vznikla škoda viac ako 2000 eur.

"Doposiaľ neznámy páchateľ z IP adresy, pod legendou doručenia zásielky prostredníctvom pošty, zaslal mužovi e-mail so správou, že balík nebolo možné doručiť, nakoľko nebolo zaplatené clo, a to vo výške približne štyroch eur. Nakoľko si Sninčan predtým prostredníctvom internetu objednal tovar, predpokladal, že ide o doručenie ním objednanej zásielky. Z uvedeného dôvodu klikol na odkaz uvedený v správe, zadal tam číslo svojej platobnej karty k účtu, zadal dátum exspirácie i CVC kód. Neskôr mu z banky bola doručená správa s aktivačným kódom, ktorý potvrdil," uviedla Ligdayová.

Ako ďalej povedala, o niekoľko hodín mu z jeho účtu bola stiahnutá suma 500 eur, potom opäť 500 eur, 526 eur a nakoniec opäť suma 526 eur. Podľa Ligdayovej išlo o príjemcu v zahraničnej banke.