Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Polícia neustále rieši prípady krádeže dreva vo Vysokých Tatrách

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Posledný prípad evidujú z pondelka (24. 1.), keď policajti na mieste prichytili dve osoby pri páchaní tohto trestného činu.

Tatranská Lomnica 25. januára (TASR) - Polícia vo Vysokých Tatrách neustále rieši prípady krádeže drevnej hmoty, ku ktorým dochádza v tejto lokalite. Nedávno pribudli ďalšie dva. "Páchatelia bez potrebného povolenia, a predovšetkým bez akéhokoľvek ohľadu napríklad aj na chránené územie si odnášajú drevo domov a využívajú ho na vykurovanie svojich domácností," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Posledný prípad evidujú z pondelka (24. 1.), keď policajti na mieste prichytili dve osoby pri páchaní tohto trestného činu. Ligdayová priblížila, že 28-ročný muž z obce Stráne pod Tatrami bol okolo obeda policajnou hliadkou zadržaný bezprostredne po krádeži drevnej hmoty v lesnom poraste v katastrálnom území Tatranskej Lomnice. "Išlo o 30 kusov guľatiny stromu smrek obyčajný s dĺžkou viac ako dva metre. Guľatinu narúbal bez potrebného povolenia v úmysle použiť ju na vlastnú potrebu," objasnila hovorkyňa.

Len o niekoľko minút neskôr policajná hliadka prichytila pri rovnakej činnosti aj 24-ročnú ženu z rovnakej obce. Tá si pripravila 22 kusov guľatiny drevnej hmoty. "Voči mužovi aj mladej žene bolo vznesené obvinenie z trestného činu krádeže," dodala Ligdayová.