Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Polícia objasnila ekonomickú trestnú činnosť za vyše 56.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obvinený je v súčasnosti stíhaný na slobode.

Bratislava/Senec 7. októbra (TASR) – Obvineniu vo veci pokračovacieho zločinu podvodu a zločinu falšovania a pozmeňovania verejnej istiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky čelí 36-ročný Pavol M. z Chorvátskeho Grobu. Polícii sa tak podarilo objasniť ekonomickú trestnú činnosť za viac ako 56.000 eur. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

V prvom prípade uzatvoril obvinený s poškodeným zmluvu o vypožičaní vozidla, ktoré však v dohodnutom čase nevrátil, čo bolo v rozpore so zabezpečením jeho pohľadávky. Obvinený tak druhej strane spôsobil škodu vo výške viac ako 18.000 eur.

Obdobné zmluvy uzatvoril aj v ďalších dvoch prípadoch. Jedno z motorových vozidiel previedol následne v rozpore so zmluvou na seba a odpredal tretej osobe. "Bolo zistené, že overovacia doložka, pečiatka mestskej časti Vrakuňa a podpis poškodeného boli sfalšované," priblížila Martiniaková. Týmto konaním spôsobil škodu viac ako 18.000 eur. Svoje konanie zopakoval aj v prípade ďalšieho motorového vozidla, čím vznikla škoda viac ako 20.000 eur. Celková škoda spôsobená jeho podvodným konaním dosiahla vyše 56.500 eur.

Obvinený je v súčasnosti stíhaný na slobode. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.