Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Polícia objasnila krádež katalyzátorov vo Vranove nad Topľou

Ilustračné foto Foto: TASR

Všetci traja obvinení chlapci sú stíhaní na slobode.

Vranov nad Topľou 30. novembra (TASR) - Z prečinu krádeže polícia vo Vranove nad Topľou obvinila v uplynulých dňoch troch mladistvých, jedného vo veku 16 rokov a dvoch vo veku 17 rokov. Ako TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik, v meste mali kradnúť katalyzátory z áut.

"Po predchádzajúcej vzájomnej dohode došli všetci traja vo večerných hodinách 5. októbra na Mlynskú ulicu za obytný blok. Jeden z chlapcov sa postavil do stredu ulice, aby dával pozor, zatiaľ čo ostatní dvaja išli kradnúť katalyzátor zo zaparkovanej dodávky Citroën Jumper. Ľahli si pod auto a prinesenými kľúčmi katalyzátor spolu so zmiešavačom Add Blue odmontovali a odišli. Škoda bola vyčíslená na 1924,63 eura," uviedol Džobanik.

Rovnaký postup zopakovali 11. októbra, tiež za obytným blokom na Mlynskej ulici vo Vranove nad Topľou. "Opäť jeden dával pozor a dvaja odmontovali z dodávky Opel Movano katalyzátor s príslušenstvom. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 2804 eur," povedal Džobanik s tým, že všetci traja obvinení chlapci sú stíhaní na slobode.