Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Polícia: Objasnila krádež z rodinného domu v Prietrži

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Po krádeži sa muž priznal, že všetky veci z domu predal.

Prietrž 10. júna (TASR) - Prípad vykradnutého rodinného domu v obci Prietrž v okrese Senica objasnili policajti z Jablonice v spolupráci s kriminalistami zo Senice. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Rodinný dom navštevovala 85-ročná majiteľka sporadicky a od začiatku roka ho opäť navštívila po troch mesiacoch začiatkom apríla, keď zistila, že dom bol vykradnutý. "Zlodej z priestorov vyniesol mosadzné garniže, krčahy, pozlátenú čajovú súpravu, pracovné náradie, kolovrátok, parožie, medený kotol, plastové sudy, kuchynské a pracovné vybavenie, ale aj nefunkčný motocykel Jawa 250. Škodu majiteľka odhadla na 10.000 eur," uviedla Linkešová.

Policajti po pátraní páchateľa stotožnili. "Poverený policajt obvinil 29-ročného muža z prečinu krádeže. Z nakradnutých vecí sa policajtom podarilo zaistiť iba motocykel, ktorý si obvinený muž chcel dať opraviť. Obvinený je stíhaný na slobode. V zmysle zákona mu môže hroziť strata slobody až na dva roky," informovala krajská policajná hovorkyňa.

Ako doplnila, po krádeži sa muž priznal, že všetky veci z domu predal. "Upozorňujeme ľudí, aby si dali obzvlášť pozor na pôvod tovaru, ktorý im niekto ponúka na predaj. V prípade, že nakradnuté veci polícia stotožní, sme nútení ich zaistiť. Zároveň kúpou kradnutých vecí podporujete zlodejov, aby v trestnej činnosti pokračovali," uviedla Linkešová.