Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polícia objasnila prípad drogovej trestnej činnosti v Bratislave

Ilustračná snímka. Foto: TASR - KR PZ Banská Bystrica

Počas domovej prehliadky zaistili policajti okrem iných vecí 12 zelených rastlín v kvetináčoch a tri sklenené dózy s obsahom neznámej zelenej sušenej rastliny.

Bratislava 3. júla (TASR) – Po vykonaní domovej prehliadky objasnili policajti v Bratislave prípad drogovej trestnej činnosti. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave na sociálnej sieti. Vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil z drogovej trestnej činnosti 33-ročného Tomáša K. z Bratislavy.

"Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mal obvinený v jednom z bytov na Turčianskej ulici, kde bola vykonaná domová prehliadka, prechovávať a vyrábať omamné a psychotropné látky," uviedla polícia.

Počas domovej prehliadky zaistili policajti okrem iných vecí 12 zelených rastlín v kvetináčoch a tri sklenené dózy s obsahom neznámej zelenej sušenej rastliny. "V zmysle znaleckého skúmania Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru uvedené rastliny vykazovali znaky typické pre rastliny rodu Cannabis, pričom tento materiál zodpovedal 488 obvykle jednorazovým dávkam drogy," uviedla polícia. V sklenených dózach sa taktiež nachádzal sušený rastlinný materiál vykazujúci znaky typické pre rastliny rodu Cannabis. Obsah zaisteného materiálu v dózach zodpovedal spolu 129 obvykle jednorazovým dávkam drogy.

Obvinenému za uvedené konanie hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.