Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia objasnila prípad krádeže v jednej z prešovských škôl

Polícia objasnila krádež v škole na Bernolákovej ulici v Prešove z decembra minulého roka. Foto: TASR - KR PZ v Prešove

Obvinený muž je momentálne v cele policajného zaistenia.

Prešov 26. februára (TASR) – Polícia objasnila krádež v škole na Bernolákovej ulici v Prešove z decembra minulého roka. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Po tom, ako bolo na linku 158 oznámené, že na budove školy je vylomené okno a došlo pravdepodobne ku krádeži peňazí, bola na miesto vyslaná policajná hliadka.

"Bolo zistené, že páchateľ kameňom rozbil sklenenú výplň okna na prízemí budovy a vošiel dnu. Poškodil dvere do jednej z kancelárií a zo zásuvky, ktorú násilím otvoril, vzal peniaze. Rovnakým spôsobom sa dostal aj do dielne vo vedľajšej budove, kde taktiež rozbil dvere a ukradol hotovosť, ktorú našiel. Celková škoda, ktorú páchateľ spôsobil, bola predbežne odhadnutá na približne 150 eur. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov-juh začal trestné stíhanie pre prečin krádeže. Vyšetrovanie prípadu nakoniec preukázalo, že podozrivým zo spáchania tohto skutku je 66-ročný muž prechodne bývajúci v obci Varhaňovce," uviedla Ligdayová s tým, že podozrivý muž bol zadržaný.

Na základe dôkazov bolo potvrdené, že skutku sa dopustil spomínaný muž, a polícia preto voči nemu vzniesla obvinenie z trestného činu krádeže spáchaného v súbehu s trestným činom poškodzovania cudzej veci.

"Obvinený muž je momentálne v cele policajného zaistenia. Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky," dodala krajská policajná hovorkyňa.