Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Polícia objasňuje nedeľnú čelnú zrážku dvoch áut v Seneckom okrese

Na diaľničnej ceste zo Senca v smere do Trnavy došlo k čelnej zrážke dvoch osobných áut zn. Škoda. Foto: FB Polícia Slovenskej republiky

Seneckí dopravní policajti objasňujú presnú príčinu a okolnosti dopravnej nehody, ružinovskí policajti vyšetrujú podozrenie z drogovej trestnej činnosti.

Bratislava 4. januára (TASR) - Seneckí dopravní policajti objasňujú nedeľnú (3. 1.) čelnú zrážku dvoch áut na diaľničnej ceste zo Senca v smere do Trnavy, pri ktorej sa ťažko zranili štyri osoby. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. V jednom z vozidiel našla polícia veci pochádzajúce z drogovej trestnej činnosti, ako aj rôzne vysielače a rušičky.

"Podľa doterajších informácií z miesta dopravnej nehody viedol vodič bez vodičského oprávnenia Škodu Octavia, pričom sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu auta a nesledoval situáciu v premávke, následkom čoho prešiel do protismeru, kde došlo k zrážke so Škodou Superb. Pri nehode sa ťažko zranili štyri osoby, ktoré záchranári previezli do bratislavských nemocníc. U oboch vodičov bol nariadený odber krvi," uviedla Mihalíková.

Pri dokumentovaní dopravnej nehody vo vozidle Škoda Octavia našli a zaistili na účely ďalšieho vyšetrovania veci pochádzajúce z drogovej trestnej činnosti, ale aj rôzne vysielače a rušičky. "Podozrivý materiál bol nájdený a zaistený aj u jedného z vodičov priamo v nemocnici. Podozrivé vrecúška s bielou kryštalickou látkou a zložená bankovka s neznámou látkou boli zaslané na expertízne skúmanie," objasnila hovorkyňa.

Seneckí dopravní policajti objasňujú presnú príčinu a okolnosti dopravnej nehody, ružinovskí policajti vyšetrujú podozrenie z drogovej trestnej činnosti. Škodu spôsobenú dopravnou nehodou predbežne vyčíslili na 15.000 eur.

Polícia opätovne pripomína všetkým účastníkom cestnej premávky, aby sa za volantom správali predvídavo, boli obozretní a maximálne sústredení na dianie v cestnej premávke. "Ťažké zranenia aj vysoké škody na majetku sú následkom aj nezodpovedného rozhodnutia vodiča sadnúť si za volant pod vplyvom alkoholu alebo pod vplyvom návykovej látky," uzavrela hovorkyňa.