Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Polícia objasňuje nehodu v Tornali: Vodič zrazil motorkára a ušiel

Polícia v Revúcej objasňuje dopravnú nehodu, ktorá sa stala vo štvrtok (7. 3.) okolo 14.50 h na Mierovej ulici v Tornali. Foto: TASR/KR PZ Banská Bystrica

Mladému vodičovi bol za priestupky, ktorých sa v cestnej premávke dopustil, zadržaný vodičský preukaz.

Tornaľa 8. marca (TASR) – Polícia v Revúcej objasňuje dopravnú nehodu, ktorá sa stala vo štvrtok (7. 3.) okolo 14.50 h na Mierovej ulici v Tornali. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Márie Faltániovej tam vodič Škody Fabia pri odbočovaní vľavo nedal prednosť protiidúcemu motocyklu Kawasaki, ktorý viedol 42-ročný vodič z Tornale.

„Vodič motocykla aj napriek intenzívnemu brzdeniu nedokázal zrážke zabrániť, narazil do pravej časti auta a spadol na zem. Utrpel zranenia s dobou liečenia do siedmich dní,“ uviedla Faltániová s tým, že vodič auta následne z miesta dopravnej nehody odišiel.

„Informácie od svedkov dopravnej nehody policajtom pomohli vozidlo v krátkom čase vypátrať. Podľa majiteľa vozidla ho viedol 17-ročný vodič s jeho súhlasom sám, bez prítomnosti dospelej osoby,“ ozrejmila hovorkyňa, podľa ktorej bola vlastníkovi vozidla za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky udelená bloková pokuta.

Doplnila tiež, že mladému vodičovi bol za priestupky, ktorých sa v cestnej premávke dopustil, zadržaný vodičský preukaz. „Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania. Škoda, ktorá na vozidlách vznikla, je odhadnutá na 5000 eur,“ zakončila.