Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Polícia obvinila 14-ročného chlapca, vyhrážal sa cez aplikáciu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Počas telefonátu obvinený povedal maloletej svedkyni, že má pripravené niečo na viacerých ľudí, a to hlavne na jednu maloletú osobu.

Nováky 29. januára (TASR) - Polícia obvinila 14-ročného chlapca z prečinu nebezpečného vyhrážania. Obvinený sa cez mobilnú aplikáciu Snapchat vyhrážal, že zabije maloletú osobu. Trenčianska krajská polícia o tom v pondelok informovala na sociálnej sieti.

"Obvinený písal cez Snapchat nestotožnenej osobe, ktorá ho upozorňovala na jeho správanie voči maloletej poškodenej. Chlapec jej odpísal, aby si naštudovala, čo je to revolver, a ako bolí lúčikom a revolverom do čela," opísala polícia.

Počas telefonátu obvinený povedal maloletej svedkyni, že má pripravené niečo na viacerých ľudí, a to hlavne na jednu maloletú osobu, pretože sa jej chce pomstiť za prezradenie o revolveri, a ak sa mu to podarí, na sto percent bude mať následky. "Uviedol, že ak to vyjde, tak bude v novinách. Následne mal písať maloletej svedkyni, že maloletú poškodenú zabije. Že ju nenávidí za to, že ho prezradila. Po tomto zisťoval u mladistvého svedka, či mu môže zohnať strelnú zbraň - gunnu a neskôr kaser, aby ho použil na maloletú poškodenú," priblížili policajti.

Konanie obvineného vzbudilo u maloletej poškodenej dôvodnú obavu o jej život a zdravie a rovnako obavu navštevovať základnú školu. "Policajná hliadka chlapca v zmysle zákona obmedzila na osobnej slobode a umiestnila ho v cele policajného zaistenia. Poverený príslušník Policajného zboru z Novák spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby, o ktorom bude rozhodovať súd," doplnila polícia.

V prípade dokázania viny hrozí chlapcovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Nakoľko ide 14-ročného obvineného, trestná sadzba sa znižuje na polovicu.