Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Polícia obvinila 29-ročného muža zo Skalice z vydierania

Ilustračné foto Foto: TASR

Obvinený je v súčasnosti stíhaný na slobode.

Bratislava 9. októbra (TASR) – Zo zločinu vydierania obvinil policajný vyšetrovateľ v treťom bratislavskom okrese 29-ročného muža zo Skalice. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Martiniaková, podľa ktorej mal muž trištvrte roka vydierať ťažko hendikepovanú ženu.

Podľa doposiaľ zistených informácií mal obvinený s falošným užívateľským kontom na sociálnej sieti skontaktovať hendikepovanú ženu a žiadať od nej finančné prostriedky. Neskôr ju začal kontaktovať aj prostredníctvom textových správ SMS a telefonátov,“ priblížila hovorkyňa.

V prípade nezaslania požadovanej sumy sa podľa nej obvinený poškodenej údajne vyhrážal fyzickým ublížením, ako aj zverejnením jej fotografie s citlivým obsahom. „Hendikepovaná žena z obavy, že muž svoje vyhrážky naplní, mu zasielala na jeho bankový účet finančné prostriedky,“ dodala Martiniaková s tým, že celkovo na účet vydierača previedla sumu 2225 eur.

Obvinený je v súčasnosti stíhaný na slobode. „V prípade preukázania viny mu hrozí za takéto konanie trest odňatia slobody na štyri až desať rokov,“ zakončila Martiniaková.