Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Polícia obvinila 29-ročného Švábovčana za lúpež aj vydieranie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obvinený následne nútil ženu, aby si vybrala, buď s ním bude mať sexuálny styk, alebo vyplatí podlžnosti, ktoré údajne mala, opísala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Švábovce 23. apríla (TASR) – Okresný popradský vyšetrovateľ obvinil 29-ročného muža z obce Švábovce zo zločinov lúpeže a vydierania, ktorých sa dopustil voči svojej bývalej priateľke. TASR o tom informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová s tým, že ak sa obvinenému mužovi vina v týchto skutkoch preukáže, hrozí mu až osemročné väzenie.

Ako uviedla Ligdayová, Švábovčan vo štvrtok (22. 4.) v ranných hodinách pristúpil k svojej bývalej priateľke a násilím jej z vrecka bundy vzal mobilný telefón a odišiel s ním preč. Z telefónu vymazal ich vzájomnú komunikáciu i svoje intímne fotografie. Mobil žene vrátil prostredníctvom jej kolegu v práci.

„Obvinený následne nútil ženu, aby si vybrala, buď s ním bude mať sexuálny styk, alebo vyplatí podlžnosti, ktoré údajne mala. Ak neurobí jedno alebo druhé, vyhrážal sa zverejnením jej intímnych fotografií,“ opísala Ligdayová. Ako dodala, muž podozrivý z uvedeného protiprávneho konania bol vo štvrtok podvečer zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia.