Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia obvinila 62-ročného muža, mal sa vyhrážať dvom ľuďom

Cela predbežného zadržania, ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Ide o osobu, ktorá sa opakovane dopúšťa porušovania zákona.

Poprad 29. novembra (TASR) - Polícia obvinila 62-ročného Jozefa z Popradu z trestného činu nebezpečného vyhrážania. Podľa krajskej policajnej hovorkyne z Prešova Jany Ligdayovej mu hrozí za vyhrážanie sa dvom ľuďom až trojročné väzenie.

"V sobotu (27. 11.) ráno pred jedným z popradských panelákov na Ulici Mládeže Jozef najskôr napadol muža, chytil ho za ruku a chcel ho udrieť. Napadnutý muž sa útoku vyhol a utekal preč. Jozef za ním kričal, že ho zabije a podreže," priblížila incident hovorkyňa. V ten istý deň obvinený svoje agresívne správanie nasmeroval aj voči ďalšej žene. Tej sa vyhrážal pred jej dverami, že byt poleje benzínom, podpáli ho a že ublíži aj jej blízkej osobe.

"Správanie Jozefa vzbudilo u napadnutého muža i ženy obavy, že tieto svoje vyhrážky aj uskutoční. Polícia ho obmedzila na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie," doplnila Ligdayová s tým, že v tomto prípade ide o osobu, ktorá sa opakovane dopúšťa porušovania zákona.