Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Polícia obvinila desať osôb v súvislosti s bitkou vo Važci

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

K bitke, pri ktorej mala skupina ľudí napadnúť muža, došlo 11. decembra.

Bratislava 18. decembra (TASR) - Polícia obvinila desať osôb z viacerých trestných činov v prípade bitky vo Važci v okrese Liptovský Mikuláš. Informovala o tom na sociálnej sieti.

"Polícia intenzívne pracovala na prípade od momentu, keď jej bol nahlásený," zdôraznila s tým, že v prvom rade bolo dôležité identifikovať ľudí z videa.

K bitke, pri ktorej mala skupina ľudí napadnúť muža, došlo 11. decembra. Malé dievča mali v ten deň obťažovať rovesníci z osady. Dievča zavolalo svoju mamu, ktorá prišla na miesto činu aj s manželom, opisuje polícia. "Matka chcela jedného z chlapcov zadržať, no vyšmykol sa jej a po páde na zem si udrel hlavu. Z „opačného tábora“ prišli obyvatelia osady, ktorí napadli otca a jeho brata, ktorý taktiež prišiel na miesto," uviedla. Obeťou sa stala aj matka dievčaťa. Agresori sa mali podľa polície vyhrážať obetiam aj zabitím.

"Na miesto prišli záchranári, ktorí ošetrili dvoch mužov, bratov, a chlapca z osady. Jeden z mužov sa bude liečiť viac ako sedem dní," poznamenali policajti.

Polícia obvinila osem mužov vo veku od 19 do 45 rokov z prečinu výtržníctva v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví spáchaných formou spolupáchateľstva. Obvinila aj dve ženy vo veku 26 a 51 rokov z prečinu nebezpečného vyhrážania sa spáchaného formou spolupáchateľstva. "Na troch obvinených mužov vzhľadom na kriminálnu minulosť spracoval podnet na návrh na vzatie do väzby," podotkli policajti.

Polícia odmieta, že začala v prípade konať až po zverejnení videa. Vyjadrila sa, že začala konať ihneď po príchode na miesto činu. Pripomína tiež, že na mieste sa po príchode polície nachádzalo niekoľko desiatok ľudí a najprv bolo potrebné identifikovať osoby, ktoré napadli hasiča. "Policajný vyšetrovateľ a operatívni pracovníci museli spárovať podozrivé osoby. Na základe videa hľadali v osade osoby, ktoré to naozaj spáchali, a to tak, aby svojou činnosťou tieto osoby nevarovali a tie by utiekli preč, alebo sa začali schovávať," vysvetlila.