Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia obvinila dílerov drog v Piešťanoch a Dunajskej Strede

Snímka z policajnej akcie. Foto: Facebook Polícia SR - Trnavský kraj

Jeden z dílerov predával drogy aj napriek tomu, že bol v roku 2016 na viac ako sedem rokov odsúdený za drogovú trestnú činnosť.

Piešťany/Dunajská Streda 7. júna (TASR) - Polícia zadržala a obvinila dílerov drog v Piešťanoch a v Dunajskej Strede. Za ich prechovávanie a predaj im hrozí trest odňatia slobody od 10 do 15 rokov. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. Obe osoby sú stíhané väzobne.

"Vo väzbe skončil 41-ročný David z Piešťan, u ktorého v aute našli policajti na podlahe pod sedadlami a v batožinovom priestore vrecká s kryštalickou látkou. Polícia zadržala vodiča i jeho 41-ročnú spolujazdkyňu. Podľa výsledkov predbežného skúmania bol vo vreckách pervitín. Drogy muž predával aj napriek tomu, že bol v roku 2016 na viac ako sedem rokov odsúdený za drogovú trestnú činnosť. Teraz mu za recidívu hrozí niekoľkonásobne vyšší trest," uviedla Linkešová.

Úspešný záťah na drogy mali policajti aj v Dunajskej Strede. Pervitín a heroín našli pri domovej prehliadke u 50-ročného muža. "Dílera z drogovej trestnej činnosti usvedčili najmä jeho zákazníci, ktorí od neho drogy dlhodobo kupovali. Vyšetrovateľ ho na základe dôkazov obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Vyšetrovateľ predložil spis prokurátorovi s návrhom na väzobné stíhanie. Sudca sa s návrhom stotožnil a na základe príkazu súdu bol muž eskortovaný do výkonu väzby," doplnila Linkešová.