Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Polícia obvinila doručovateľku z podvodu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obvinená žena je stíhaná na slobode, ak sa jej vina preukáže, hrozí jej trest odňatia slobody až na dva roky.

Sečovská Polianka 3. júna (TASR) – Z prečinu podvodu obvinil poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Vranove nad Topľou 58-ročnú ženu z obce Sečovská Polianka za to, že ako doručovateľka vyberala finančnú hotovosť v mene tretej osoby. Informovala o tom prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

"Žena ako zamestnanec na pracovnej pozícii doručovateľky v prevádzke Sečovská Polianka požiadala administrátorku pošty o výber z účtu patriacemu tretej osobe, išlo o sumu 160 eur. Ako dôvod uviedla, že peniaze odovzdá majiteľke účtu," priblížila Ligdayová s tým, že obvinená administrátorke pošty predložila vypísaný a podpísaný poštový peňažný poukaz.

Obvinená mala takto konať ešte dvakrát, pričom v prvom prípade išlo o sumu 850 eur, v druhom o 330 eur. Administrátorka vo všetkých troch prípadoch výbery uskutočnila a doklady o výberoch i hotovosť doručovateľke odovzdala.

"Obvinená žena je stíhaná na slobode, ak sa jej vina preukáže, hrozí jej trest odňatia slobody až na dva roky," uzavrela Ligdayová.