Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Dvaja mladíci sa po futbalovom zápase ulakomili na vlajku

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Kristína Mayerová

V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvineným mužom trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Bratislava 29. decembra (TASR) - Obvineniu zo zločinu lúpeže čelia dvaja mladí muži - 23-ročný Šimon J. R. a 28-ročný Viktor K. z Trnavy. V októbri mali po futbalovom zápase napadnúť v Bratislave dvoch mužov a okradnúť ich o veľkorozmernú vlajku s nápisom "Stará garda Slovan 10 rokov 2007 – 2017". TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

K incidentu došlo koncom októbra na Vazovovej ulici po skončení futbalového zápasu medzi mužstvami ŠK Slovan Bratislava a Lincoln Red Imps. "Obvinení mali prenasledovať 49-ročného a 33-ročného muža. Pred vchodom do jedného z obytných domov na Vazovovej ulici poškodených fyzicky napadli, pričom údermi a kopancami najmä do oblasti tváre im spôsobili viaceré zranenia. Poškodeným po incidente odcudzili tašku, v ktorej sa nachádzala veľkorozmerná vlajka," spresnil Szeiff.

Fotografia odcudzenej vlajky sa následne objavila na fanúšikovských stránkach Ultras spolu s informáciou o jej lúpeži.

V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvineným mužom trest odňatia slobody na tri až osem rokov. "Obvinení muži sú v súčasnosti stíhaní na slobode," dodal Szeiff.