Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polícia obvinila dvoch mužov zo Spiša zo zločinu lúpeže

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Napadnutému mužovi vznikla podľa polície škoda vo výške takmer 600 eur.

Poprad 22. septembra (TASR) - Polícia obvinila dvoch mužov vo veku 23 rokov zo Spišského Bystrého a Batizoviec, okres Poprad, zo zločinu lúpeže. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že skutok mali spáchať formou spolupáchateľstva.

"V stredu 14. septembra hodinu po polnoci na Ulici 1. mája v Poprade oslovili rovnako starého muža, aby im dal všetko, čo má pri sebe, lebo inak ho zabijú. Popradčan z obavy o svoj život a zdravie im dal svoju peňaženku s peniazmi i dokladmi, hodinky a tiež mikinu," priblížila hovorkyňa. Jeden z útočníkov mu z ruky vytrhol aj mobilný telefón, druhý ho potom udrel do tváre.

Napadnutému mužovi vznikla podľa polície škoda vo výške takmer 600 eur. "Popradskí policajti už na druhý deň dopoludnia zadržali oboch mužov podozrivých zo spáchania tohto skutku. Boli umiestnení do cely policajného zaistenia, kde s nimi vykonali potrebné procesné úkony. Vyšetrovateľ na obvinených spracoval podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie," uzavrela Ligdayová.







aan tur