Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Polícia obvinila dvoch vodičov za jazdu pod vplyvom alkoholu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Polícia upozorňuje, že alkohol nepatrí za volant.

Prešov 17. marca (TASR) - Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila dvoch vodičov, ktorí jazdili v Prešovskom kraji pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

"Vo štvrtok (16. 3.) niekoľko minút po polnoci zastavila policajná hliadka v obci Ondavské Matiašovce v okrese Vranov nad Topľou osobné auto Škoda Fabia. Pri následnej kontrole policajti podrobili 23-ročného vodiča dychovej skúške na alkohol. Jej výsledok presiahol hodnotu jedného promile," uviedol Džobanik s tým, že vodič bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Druhého vodiča zastavila policajná hliadka rovnako vo štvrtok, krátko pred 17.00 h, na ceste od obce Zubné smerom na Adidovce v okrese Humenné. Dychová skúška na alkohol dosiahla v jeho prípade hodnotu viac ako 2,5 promile. Aj tento vodič bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Polícia upozorňuje, že alkohol nepatrí za volant. U vodičov spôsobuje stratu sebakontroly a mnoho z nich sa vtedy mylne domnieva, že jazdí bezpečne. Alkohol rovnako zhoršuje reakčný čas vodiča, jeho koordináciu a motoriku, ďalej ostrosť zraku a zároveň spôsobuje impulzívnejšie a riskantnejšie správanie, obzvlášť u mladých vodičov.