Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

DVAJA VODIČI, JEDNO AUTO: Polícia obvinila dvojicu opitých šoférov

Pri dychovej skúške namerali 49-ročnému vodičovi 0,53 mg/l (1,10 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Foto: FB Polícia SR - Žilinský kraj

Pri dychovej skúške namerali 49-ročnému vodičovi 0,53 mg/l (1,10 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

Ružomberok 21. júna (TASR) – Ružomberskí policajti obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 36-ročnú ženu a 49-ročného muža. Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radka Moravčíka šoférovali obaja v nedeľu (19. 6.) v Ružomberku rovnaké osobné auto pod vplyvom alkoholu.

Doplnil, že policajti najskôr na miestnej komunikácii v Ružomberku namerali okolo 22.30 h obvinenej žene pri dychovej skúške 1,71 promile alkoholu. "Ani nie o pol hodiny policajná hliadka zastavila v Ružomberku to isté motorové vozidlo. Pri dychovej skúške namerali 49-ročnému vodičovi 0,53 mg/l (1,10 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Obom vodičom policajti na mieste obmedzili osobnú slobodu a zadržali im vodičské preukazy," uviedol Moravčík.

Policajti skončili v oboch prípadoch skrátené vyšetrovanie a spisy predložili prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvinených. "Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Každý by mal začať od seba a uvedomiť si, že kombinácia alkoholu a šoférovania nikdy nie je správnym riešením," dodal krajský policajný hovorca.