Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Polícia obvinila Košičana, ktorý podpálil niekoľko áut

Ilustračné foto Foto: TASR

Polícia ho krátko po tomto čine zadržala. Majiteľom áut spôsobil škodu predbežne vyčíslenú dokopy takmer na 20.000 eur.

Košice 15. júla (TASR) – Z trestného činu poškodzovania cudzej veci obvinila polícia 19-ročného Košičana, ktorý v dvoch prípadoch podpálil autá na Bielocerkevskej ulici v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov. Umiestnili ho do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. TASR o tom informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová s tým, že mu hrozia tri roky vo väzení.

Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený mladík pred dvoma týždňami na parkovisku poškodil zaparkované vozidlo značky Škoda Fabia. Na prednú časť vozidla nalial horľavú látku, ktorú následne zapálil. Poškodením vozidla spôsobil majiteľovi škodu najmenej 2000 eur,“ uviedla.

Mésarová pripomenula, že v pondelok (13. 7.) okolo 3.00 h na parkovisku na tej istej ulici poškodil štyri autá. Na jedno z nich, ktoré zhorelo úplne, nalial horľavú tekutinu, ktorú zapálil. Požiar sa rozšíril aj na tri vedľa zaparkované vozidlá. Polícia ho krátko po tomto čine zadržala. Majiteľom áut spôsobil škodu predbežne vyčíslenú dokopy takmer na 20.000 eur. Ako predtým polícia informovala, v oboch prípadoch sa k podpaľačstvu priznal.