Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Mladý Bardejovčan prepadol staršiu pani, polícia ho obvinila

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Ak sa mu vina preukáže, za zločin lúpeže mu hrozí podľa zákona trest odňatia slobody až na osem rokov.

Bardejov 23. augusta (TASR) - Zo zločinu lúpeže polícia obvinila 20-ročného Bardejovčana. Na ulici Pod Šibeňou horou v Bardejove mal prepadnúť 73-ročnú ženu a ukradnúť jej peňaženku. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"V pondelok (21. 8.) ráno v blízkosti rodinných domov muž maskovaný kapucňou a rúškom fyzicky napadol staršiu pani. Schytil jej nákupnú tašku, ktorú Bardejovčanka držala, a kovovým predmetom ju opakovane udrel po ruke, v dôsledku čoho tašku upustila. Muž sa jej zmocnil a utekal preč, pričom z tašky vybral peňaženku a tašku zahodil. V peňaženke mala finančnú hotovosť i doklady," povedala Ligdayová s tým, že celková škoda, ktorá vznikla dôchodkyni, bola približne 110 eur.

Polícia muža podozrivého zo spáchania tohto skutku v krátkom čase vypátrala a na základe dôkazov bol obvinený zo zločinu lúpeže.

"Bardejovčan je momentálne umiestnený v cele policajného zaistenia. Ak sa mu vina preukáže, za zločin lúpeže mu hrozí podľa zákona trest odňatia slobody až na osem rokov. Okresný vyšetrovateľ na obvineného spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie," dodala Ligdayová.