Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Obvinili muža, ktorý mal u seba veľké množstvo pervitínu

Kryštalickú látku zaistili policajti počas akcie, ktorá bola zameraná na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti. Foto: FB Polícia SR - Žilinský kraj

Kryštalickú látku zaistili policajti počas akcie, ktorá bola zameraná na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti.

Žilina 28. novembra (TASR) - Žilinskí kriminalisti spoločne s policajtmi z pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline zaistili v piatok (26. 11.) v okrese Žilina veľké množstvo pervitínu. Obvineniu z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi v tejto súvislosti čelí 45-ročný muž. TASR o tom v nedeľu informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

"Kryštalickú látku zaistili policajti počas akcie, ktorá bola zameraná na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti. Predbežným skúmaním zaisteného materiálu v kriminalistickom a expertíznom ústave bolo zistené, že ide o pervitín v množstve, ktoré zodpovedá minimálne 762 bežným jednotlivým dávkam drogy," uviedol Moravčík.

Na obvineného muža vyšetrovateľ podľa neho spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. "Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodal.