Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Polícia obvinila muža z Bijacoviec, jazdil opitý aj napriek zákazu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Policajti muža zastavili a skontrolovali z dôvodu, že nebol počas šoférovania pripútaný bezpečnostným pásom, priblížila policajná hovorkyňa.

Bijacovce 3. júna (TASR) - Polícia zo Spiša náhodnou kontrolou zastavila vodiča, ktorý jazdil pod vplyvom alkoholu a aj napriek zákazu. O prípade informovala krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že muža hliadka zastavila vo štvrtok (2. 6.) krátko po 6. hodine.

"Išlo o 47-ročného muža z obce Bijacovce, okres Levoča, viedol osobné auto v smere od rodnej obce ku križovatke s cestou prvej triedy. Policajti muža zastavili a skontrolovali z dôvodu, že nebol počas šoférovania pripútaný bezpečnostným pásom," priblížila hovorkyňa. Šofér sa podrobil dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok presiahol 1,7 promile. Lustráciou policajti zistili, že muž má okrem toho zadržaný vodičský preukaz a uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá až do marca 2026.

Policajti ho zadržali a obmedzili na osobnej slobode, skončil v cele policajného zaistenia. "Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Poprade voči mužovi vzniesol obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky spáchaného v súbehu s trestným činom marenia výkonu úradného rozhodnutia," uzatvára Ligdayová.