Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polícia obvinila muža z Bratislavy, posprejoval pilier Starého mosta

Posprejovaný mostový pilier je registrovaný v zozname národných kultúrnych pamiatok, čím páchateľovi hrozí výrazne vyšší trest odňatia slobody. Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Policajná hliadka muža zadržala v sobotu (24. 4.), na pilier mal nasprejovať nápisy s rozmermi dva krát štyri metre.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Polícia obvinila 28-ročného muža z Bratislavy z trestného činu poškodzovania cudzej veci, posprejoval nápismi pilier bratislavského Starého mosta a spôsobil tak škodu najmenej 480 eur. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Posprejovaný mostový pilier je registrovaný v zozname národných kultúrnych pamiatok, čím páchateľovi hrozí výrazne vyšší trest odňatia slobody," poznamenal hovorca.

Policajná hliadka muža zadržala v sobotu (24. 4.), na pilier mal nasprejovať nápisy s rozmermi dva krát štyri metre. Szeiff dodal, že pri zadržaní hliadke vydal aj papierové vrecko s obsahom neznámej zelenej sušenej rastliny, ktorá bude podrobená expertíznemu skúmaniu.

"Muž bol obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na policajné oddelenie, a po vykonaní potrebných úkonov umiestnený v cele policajného zaistenia," dodala polícia. Szeif tiež ozrejmil ,že vyšetrovateľ už voči nemu vzniesol obvinenie z trestného činu poškodzovania cudzej veci. Keďže sa podobného skutku dopustil opakovane, podľa slov hovorcu bol spracovaný aj podnet na jeho väzobné stíhanie.