Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Muž z Komarána oklamal seniorku o 28.000 eur, polícia ho obvinila

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Kriminalisti z Nového Mesta nad Váhom ho obvinili z pokračovacieho zločinu podvodu.

Nové Mesto nad Váhom 17. januára (TASR) - Trest odňatia slobody až na desať rokov hrozí 18-ročnému mužovi z Komárna, ktorý vlani v decembri od seniorky z Trenčianskeho kraja vylákal podvodným konaním 28.000 eur. Kriminalisti z Nového Mesta nad Váhom ho obvinili z pokračovacieho zločinu podvodu. Informovala o tom v utorok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

"Seniorku oslovila prostredníctvom pevnej linky žena, ktorá sa predstavila ako kuriérka, ktorá najskôr zisťovala, či je doma sama. Následne uviedla, že jej prinesie balík, lebo mesto práve teraz rozdáva mikulášske balíčky. Po tomto oznámení hovor ukončila," načrtli policajti.

Krátko na to seniorke volal muž, ktorý sa predstavil ako kapitán Marián Hrubý. Povedal jej, že je od polície a vykonáva akciu zameranú proti podvodníkom, ktorí sa predstavujú ako kuriéri. "Požiadal ju, aby bola na telefóne a počúvala jeho inštrukcie, podľa ktorých mala všetku hotovosť a šperky vložiť do igelitky a vyhodiť z okna. Seniorka falošnému policajtovi uverila a do igelitky vložila 23.000 eur spolu s rôznymi šperkami v hodnote približne 5000 eur a igelitku vyhodila z okna," priblížili policajti.

Žene vznikla škoda, ktorú predbežne vyčíslili na 28.000 eur. "Intenzívna práca policajtov priniesla ovocie a podarilo sa im zistiť páchateľa tohto skutku. Vyšetrovateľ obvinil 18-ročného mladíka, ktorému za tento skutok v prípade preukázania viny v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," dodala polícia.