Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia obvinila neplnoleté dievča a mladíka z obchodovania s drogami

Krajský policajný vyšetrovateľ z Nitry obvinil 17-ročné dievča a 21-ročného mladíka z drogovej trestnej činnosti. Podľa slov nitrianskej krajskej policajnej hovorkyne Boženy Bruchterovej si od októbra minulého roku zadovažovali pervitín, ktorý u seba prechovávali a následne vo svojom okolí predávali ďalším osobám. Na snímke zatavené striekačky, papierové skladačky a antikorovú lyžičku, ktoré polícia zadržala pri domovej prehliadke v Topoľčanoch. Foto: TASR - KR PZ Nitra

Pri domovej prehliadke v Topoľčanoch polícia zaistila zatavené striekačky, papierové skladačky a antikorovú lyžičku.

Topoľčany 13. augusta (TASR) – Krajský policajný vyšetrovateľ z Nitry obvinil 17-ročné dievča a 21-ročného mladíka z drogovej trestnej činnosti. Podľa slov nitrianskej krajskej policajnej hovorkyne Boženy Bruchterovej si od októbra minulého roku zadovažovali pervitín, ktorý u seba prechovávali a následne vo svojom okolí predávali ďalším osobám.

Pri domovej prehliadke v Topoľčanoch polícia zaistila zatavené striekačky, papierové skladačky a antikorovú lyžičku. „Vzniklo pri tom podozrenie, že ide o veci potrebné na prechovávanie, distribúciu, ako aj samotnú aplikáciu drogy. Všetky zaistené veci boli zaslané na expertízu,“ uviedla Bruchterová.

Ako doplnila, za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi hrozí zo zákona trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. „Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné trestné stíhanie obvinených, ktorému sudca vyhovel,“ dodala Bruchterová.